Contes de l’Àfrica perquè perduri la memòria històrica

conte_immigrants

conte_immigrantsL’Associació Yagaru, una entitat que agrupa a les Dones Subsaharianes de la Garrotxa, han fet un llibre que recull els contes que escoltaven a l’Àfrica quan eren petites, amb l’objectiu de fer perdurar la memòria dels seus avis. La setmana passada van presentar el llibre a l’escola Malagrida.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

Quan un és un infant, escoltar un conte és un dels passatemps més habituals. Però un cop adults, no recordem moltes de les rondalles que ens han explicat els nostres pares. Per fer perdurar aquesta memòria, l’Associació de Dones Subsaharianes Yagaru de la Garrotxa han fet un recull de contes que explicaven les seves àvies. Un llibre que també serveix per donar a conèixer un tast de la seva cultura.

El llibre, que s’anomena ‘un record dels nostres avis’, conté sis contes del Senegal, Gàmbia i Mali. Tots pretenen transmetre una moralitat. Per fer aquest llibre, les dones han tingut la col·laboració del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, de l’escriptor Josep Torrent, l’Ajuntament d’Olot, i les pròpies filles de les dones de Yagaru, que han estat les encarregades de traduir al català les històries explicades en sarahule, l’idioma principal dins de Yagaru.