El restaurant Ca l’Enric, premi a la ‘Millor iniciativa promocional’

Garrotxi_Ca_lenric

Garrotxi_Ca_lenricEl Restaurant Ca l’Enric, de la Vall de Bianya, ha rebut el premi a la ‘Millor iniciativa promocional’ durant La Nit dels Premis Garrotxí de l’Any. La casa on actualment hi ha el restaurant Ca l’Enric data del 1910. Està construïda en unes terres que formaven part de Pladebeia, una potent masia de Bianya. Va ser Enric Sitjà Pladebeia qui va convertir en hostal una masia on pràcticament només s’hi feia la matança del porc i on s’hi podia prendre un got de vi o alguna cosa per menjar. El nom de Ca l’Enric s’hi va posar més tard. La gent de  Bianya encara la coneix com a Can Peiró. Parlem de fa més de cent-anys.

Ara, Ca l’Enric és un restaurant de referència que, com el bon vi, ha madurat amb els anys. El 2011 va fer un canvi important. Els germans Joan, Isabel i Jordi Juncà -la quarta generació de la família- que ja havien realitat el seu somni d’aconseguir una estrella Michelin, van portar a terme una remodelació general del restaurant i van ampliar el celler. També el 2011 van posar en marxa una nova formula d’atendre el comensal, que consta de 4 actes: l’snack wine o terrassa -un espai on es rep el client i se li ofereixen més de deu aperitius mentre es tria el menú-. És l’acte de benvinguda.

Després, es passa al celler: el segon acte. Situat a l’antiga cisterna de la casa, aquí s’explica el seu passat i la seva remodelació actual,  que ha anat a càrrec de l’equip olotí Jordi Vayreda Project Team. Aquí hi ha guardades més de 8 mil ampolles. El comensal pot escollir entre 600 referències de vins. L’any passat va introduir-hi 50 referències més, només de vins catalans. Arriba el tercer acte: el d’asseure’s a la taula i rebre dels cambrers la informació sobre els productes i l’elaboració de cada plat. I, per acabar, l’estada del client s’acaba allà on ha començat: la terrassa, per fer-hi la sobretaula, on s’hi serveixen els petits fours, el cafè, la copa i el puro.