La waterpolista Jennifer Pareja, premi ‘Garrotxina de l’Any’

Garrotxi_Jennifer_2

Garrotxi_Jennifer_2Aquesta nit s’han entregat els premis Garrotxí de l’Any, un certamen que organitza el Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot des de fa set anys. Dels finalistes al premi ‘Garrotxí de l’Any’: Toti Toronell, Jennifer Pareja i Marcel Sabaté, finalment la waterpolista Jennifer Pareja Lisalde s’ha endut el guardó. El jurat ha valorat la seva inqüestionable trajectòria com a jugadora de waterpolo i perquè amb només 28 anys, ha estat 200 vegades internacional. Va néixer a Olot el 8 de maig de 1984. La seva trajectòria com a nedadora va començar quan només tenia 6 anys, fent les primeres piscines al Club Natació Olot. De ben jove, va demostrar unes dots innates en els esports d’aigua i va guanyar, amb la natació, diverses medalles i copes als campionats de Catalunya i d’Espanya. Els 50 metres esquena era la seva especialitat.

Fes clic aquí per veure el programa especial dels premis

Amb només 14 anys participa als campionats d’Espanya infantils, aconseguint medalla d’or en 100 metres esquena i plata en 200 esquena. Amb aquest estil participa, l’any 2000, als campionats d’Espanya júnior aconseguint el seu primer rècord estatal individual en 50 metres esquena i amb un temps de 30 segons i 46 centèsimes.  Passa poc temps quan decideix deixar la natació i començar amb un esport d’equip: el waterpolo, també amb el Club Natació Olot. Durant un any, Jennifer Pareja va combinar waterpolo i natació. Encara ara recorda quan l’entrenador dels nois la deixava entrenar, només a ella, amb l’equip masculí de waterpolo. Però el futur de la Jennifer no passava per Olot. Havia de fer unes braçades més llargues. Amb 16 anys, la van admetre al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, el CAR, mentre continuava competint amb el Club Natació Olot els caps de setmana.

El 2000 debuta amb la selecció espanyola de waterpolo i, només dos anys després, arriba el seu primer èxit esportiu: la tercera posició al campionat d’Europa júnior celebrat a Portugal. Un any més tard, amb 17, fitxa pel Club Natació Sant Feliu, on s’hi està dos anys. Després fitxa pel Club Natació Sabadell, durant tres temporades, i pel Mediterrani, quatre anys més. Però, finalment, decideix tornar al Club Natació Sabadell, on continua avui i on ha aconseguit els seus grans èxits com a waterpolista. L’any passat, el 2011, va ser el seu gran any. Amb el Sabadell Astral Pool va fer història, guanyant la medalla d’or a la Copa d’Europa després de vèncer l’Orizzonte Catània italià per 13 a 8. Es convertia, així, en el primer equip espanyol de waterpolo femení que aconseguia aquesta fita. Un èxit que es completava del tot en guanyar el triplet: Lliga, Copa de la Reina i Supercopa  d’Espanya.

Aquest 2012, Jennifer Pareja tocarà el cel gràcies a la classificació de la selecció espanyola de waterpolo -de la qual n’és la capitana i jugadors indiscutible- pels Jocs Olímpics de Londres d’aquest estiu. Un somni fet realitat!

Deixa un comentari