La UE Olot rep el premi a la ‘Millor iniciativa social’

Garrotxi_UEOlot_3

Garrotxi_UEOlot_3Pel foment de valors com l’esperit d’equip, el respecte al rival i la integració de persones, la Unió Esportiva Olot ha rebut el reconeixement a la ‘Millor iniciativa social’. La Unió Esportiva Olot es va constituir ara fa justament 90 anys, el 14 de maig del 1922, just abans de la dictadura de Primo de Rivera. Al llarg de la seva història, l’Olot ha viscut èpoques glorioses. El seu primer pas per la Tercera Divisió va ser la temporada 1956-1957, quan va tenir la oportunitat de pujar a Segona, sense aconseguir-ho. El primer equip de l’Olot va tocar fons l’any 2005, quan va baixar a primera regional.

A partir d’aquell moment, amb una nova junta directiva, va començar un projecte per retornar, l’equip a la Tercera Divisió i, al club, el prestigi que es mereixia. La temporada 2008-2009 va obtenir l’ascens de Primera Regional a Preferent Territorial, i va consolidar un equip amb l’objectiu de recuperar les categories perdudes i potenciar el futbol base. La temporada 2009-2010, el primer equip de l’Olot va quedar en segona posició de Preferent i va superar la promoció d’ascens a Primera Catalana. La temporada següent, la 2010-2011, l’equip entrenat per Nitus Santos va aconseguir  l’ascens a Tercera Divisió, categoria que ha aconseguit mantenir aquesta temporada i que era el principal objectiu de la junta presidida per Joan Agustí. La Unió Esportiva Olot compta actualment amb 10 equips de futbol base i dos afiliats, l’Escola Pia d’Olot Esports i l’Atlètic Olot. El club ha consolidat un sistema de beques pels jugadors del futbol base que garanteix formar-ne part sense distinció d’origen, cultura o nivell econòmic.

Amb el suport de la Fundació Joan Agustí Reixach, la Unió Esportiva Olot  ajuda a persones amb discapacitats de l’Escola Joan XXIII perquè puguin jugar a futbol. El 2011 ha estat el primer club català de futbol en subscriure un conveni de col·laboració amb Càritas. Així, les camisetes de tots els equips de l’Olot promocionen el logotip de Càritas Garrotxa. La Unió Esportiva Olot gestiona el Camp del Morrot -que ha ajudat  a finançar i que comparteix amb altres escoles i clubs de futbol base de la ciutat- i l’Estadi Municipal, i té el col.lectiu de socis més nombrós de la Tercera Divisió Catalana.