Masoliver Grup, premi a la ‘Millor trajectòria empresarial’

Garrotxi_Masoliver_2

Garrotxi_Masoliver_2Una altre de les categories que es premien aquesta nit és a la ‘Millor iniciativa empresarial’. El jurat ha decidit premiar a Masoliver Grup. Té la seu central al Polígon Industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts. Els orígens de la companyia es remunten a l’any 1979, quan va començar amb el nom de Comercial Masoliver, empresa fundada per Ramon Masoliver. Inicialment, la seva activitat era la de comprar vins regionals i distribuir-los en zones turístiques. Amb el temps, va anar adquirint noves marques molt reconegudes, com Ron Varadero, que li va permetre entrar en el món de la gran distribució. L’any 1990, va néixer Liber Importació amb l’objectiu d’incrementar les referències de marques i pensada especialment pel sector de l’hostaleria.

El 1994, es crea Beveland, per distribuir licors i destil·lats al mercat espanyol. L’aposta per una àmplia gamma de productes propis, així com l’elaboració d’importants marques privades per tercers, va impulsar el creixement de l’empresa i li va obrir les portes per competir al mercat internacional. Avui, arriba a més de 60 països. Però, des de principis dels 90, Comercial Masoliver ja havia adquirit un marcat caràcter internacional, amb tractes comercials amb Cuba. Això va propiciar que,  l’any 2000, es fundés Comercial Masoliver Cuba, amb les oficines a l’Havana. Des de l’any 2011, Masoliver Grup comercialitza més de cent marques diferents, i va ser l’any passat quan va fer un pas important  per innovar en la comercialització de productes biològics, sobretot de soja i ètnics. L’empresa, avui molt ben situada al mercat internacional, impulsa noves exportacions, ha posat en marxa un centre de producció d’envelliment de roms a Santo Domingo per facilitar l’entrada dels seus productes a mercats estratègics com el Carib, Amèrica del Nord i del sud i ha obert una oficina a la  Xina. Actualment, l’empresa té 123 treballadors i factura 45 milions d’euros l’any.