La passera ja uneix Besalú amb el barri d’El Mont i Beuda

passera_besalu2

passera_besalu2Aquesta nit s’ha instal·lat la passarel·la que recupera l’antic traçat de la carretera entre Besalú i Beuda. Per fer-ho, s’ha tallat l’autovia dotze hores, fins poc abans de les deu d’aquest matí. La instal·lació es va aturar uns moments a causa de la tempesta d’aigua que va caure a la Garrotxa ahir al vespre, però no hi ha hagut més complicacions en el muntatge de l’estructura. A partir d’avui els veïns del barri d’El Mont ja estan connectats amb el nucli de Besalú.

Fes clic aqui per veure la notícia a l’OTV a la carta.

El paisatge de l’autovia A-26 ha canviat: des d’avui mateix, just en el seu inici, hi podem trobar una passera que travessa de banda a banda l’autovia, sense cap pilar que la sostingui. Es tracta del nou pont que enllaça Besalú i Beuda, que ressegueix l’antiga carretera que unia els dos municipis. Una estructura metàl·lica de 75 metres de llargada i 49 tones de ferro, amb un arc a cada costat d’una altura de set metres i mig, i una amplada de dos metres i mig. Una obra que ha tingut un cost de 300.000 euros, i que va finalitzar ahir després de dos anys de retard en la seva execució, per problemes tècnics i de finançament. Ara, però, els veïns del Grup el Mont de Besalú i els habitants de Beuda podran tornar a retrobar-se com ho feien abans, sense haver de passar per la canonada que salvava el pas de l’autovia.

Per a poder fer la instal·lació d’aquesta estructura, s’ha hagut de tallar l’autovia més de dotze hores, des de les nou del vespre. Un tall que ha fet desviar tot el trànsit per dintre Besalú, i que s’ha allargat a conseqüència de la tempesta que ha travessat la Garrotxa aquesta nit. Tot i que la passera està instal·lada, ara només falta acabar d’adequar la zona i els accessos a l’estructura, i de moment encara no es pot creuar el pont.