Més de 250 alumnes de la Garrotxa i el Ripollès han començat la selectivitat a Olot

selectivitat

selectivitat254 alumnes de la Garrotxa i el Ripollès han començat les proves de la selectivitat aquest matí a Olot. El centre que aquest any acull les proves d’accés a la universitat és l’Institut la Garrotxa. El professorat i els alumnes de la comarca esperen tornar a aconseguir aquest any les notes a les que ens tenen acostumats les últimes edicions i que col·loquen la Garrotxa com el territori on se millor se supera la selectivitat a tot el territori català. Aquest any no hi ha novetats destaclables a les proves, si bé s’ha augmentat el control sobre els exàmens presentats.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La última repassada abans de l’examen. Últims dubtes a solucionar amb els professors… L’institut la Garrotxa d’Olot oferia a primera hora del matí les imatges habituals abans de la primera prova de la selectivitat. Aquí s’examinen alumnes de la Garrotxa i del Ripollès. Avui els exàmens generals són els corresponents a les assignatures de català i castellà. Els alumnes han començat per la prova de Llengua Castellana. Des del professorat s’esperen els resultats habituals per part dels alumnes de la Garrotxa. Els motius de per què els alumnes de la Garrotxa obtenen aquestes notes són diversos. Els alumnes comencen a respondre les preguntes del primer examen del matí.

Aquest matí, però, no tot ha estat normal. En aquesta primera prova, no han deixat marxar els alumnes fins a l’hora fixada per acabament de l’examen, a dos quarts d’11, encara que molts han acabat de respondre les preguntes abans. El motiu ha estat l’amenaça d’una vaga de ferrocarrils a Barcelona que hauria dificultat a alguns alumnes de la ciutat comtal arribar d’hora al primer examen.

Una altra diferència respecte als anys passats és que en aquesta ocasió el tribunal no ha donat els anunciats dels exàmens als professors un cop els alumnes s’han posat a fer la prova. Els professors no han conegut els anunciats fins al final del matí. Així ho faran també a la tarda i els dies successius. Els professors no entenen el per què d’aquesta mesura i tampoc no han rebut cap explicació al respecte. Al final de l’examen, una altra imatge habitual. Alumnes comentant les respostes amb els professors. Sembla que la prova de castellà l’han trobada correcta. Els alumnes s’examinaran de proves generals i específiques fins dijous. A partir del 28 de juny podran consultar els resultats. Els alumnes esperen que siguin suficients per optar a cursar els estudis que desitgen fer.