L’eix de Bracons no serà privatitzat

Bracons

braconsL’eix Vic-Olot ha superat finalment les pressions de les constructores per a les grans vies i sembla que no serà privatitzada. Tot i així, la possibilitat d’aplicar-hi un peatge en un futur s’ha quedat sobre la taula. Els alcaldes de les poblacions properes a l’eix atribueixen aquesta possibilitat a tan sols una idea sorgida del difícil context econòmic perquè passem, però avisen que si aquesta mesura es planteja de forma seriosa, s’hi oposaran totalment.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Les pressions de les constructores per privatitzar les grans carreteres no afecten encara Bracons. L’Eix Vic-Olot continuarà essent públic, tot i que des de la Generalitat no es descarta que la via pugui ser de pagament en un futur. De moment, és només una possibilitat, però ja ha comptat amb l’oposició dels alcaldes de la zona. Pensen que un peatge obriria la porta a un model de carretera de gran capacitat, usada per camions de gran recorregut. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas ha dit que, si es confirme´s el peatge per a Bracons, s’hi mostraria totalment en contra.

L’alcalde de Vic, de la seva banda, estaria a favor de l’eurovinyeta, un cànon que haurien de pagar els camions de llarg recorregut que utilitzin la via. En cap cas, però, està a favor d’un peatge general per a tots els conductors. Les associacions ecologistes, de la seva banda, continuen alertant del risc que corre Bracons de convertir-se  en l’alternativa dels camions que volen evitar els corredors de llarg recorregut. De moment, l’empresa pública Tabasa, que ostentava fins ara la gestió de l’eix Vic-Olot, no serà privatitzada, perquè és una obra que encara s’està pagant a la constructora. Bracons passarà a dependre de GISA o Carreteres. Si finalment s’implantès el peatge, aquest no s’aplicaria, però, fins que les variants d’Olot i les Preses no estiguin construïdes.