Professors, pares i alumnes d’Olot es manifesten contra les retallades

mani_educacio

mani_educacioProfessors, pares i alumnes dels diferents centres de primària i de secundària d’Olot van concentrar-se dissabte davant de l’Ajuntament per mostrar la seva indignació sobre les retallades en l’àmbit de l’ensenyament. A la concentració van aplegar-se més de 500 persones, segons la comissió formada per representantrs d’instituts i escoles que va liderar la protesta. Els manifestants es mostraven contraris a les retallades que el Departament d’Ensenyament està protagonitzant al món educatiu que, segons expliquen, posa en risc la qualitat de les ensenyances en escoles i instituts.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

Durant la concentració, es va llegir el Manifest del Montsacopa, en què es rebutja l’augment de les ràtios d’alumnes per classe, les retallades de les plantilles i la reducció de les assignacions econòmiques als centres. Posteriorment, la comissió va lliurar el manifest al tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga, i la regidora d’Ensenyament, Núria Fité. Tots dos van mostrar-se sensibles a les reivindicacions. Van comprometre’s a fer arribar el manifest a la consellera d’Ensenyament i al Parlament de Catalunya. Els regidors van recordar que les seves competències municipals estan sobretot lligades a la gestió de les escoles bressol públiques. Els regidors van comprometre’s a fer tot el possible per mantenir totes les llars d’infants municipals i van avançar que la partida per a ensenyament en els pressupostos municipals es veurà incrementada el 2013.