Que soni el Sac de Gemecs!

xavier_pallas_cornamusam

xavier_pallas_cornamusamDes d’aquest divendres i fins diumenge, el Sac de Gemecs ressonarà amb força pels carrers d’Olot. I és que torna una nova edició del Cornamusam, que enguany arriba a la 21a edició. Entre les novetats del festival de la cornamusa en destaca el retorn a l’Hospici com a espai de concerts, la introducció de la música electrònica amb sac de gemecs, i el retorn de les exposicions dins el programa d’activitats.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La cornamusa, etimològicament, prové del francès: le corne amusant, la banya per divertir-se. És un instrument musical de vent, del qual Olot fa 21 anys que en dedica tot un festival: el Cornamusam, que es celebrarà entre el divendres 29 de juny i el diumenge 1 de juliol. Els organitzadors del Festival, l’Associació de Cultura Popular de la Garrotxa el Til·ler, ha fet diverses novetats en aquesta edició. El més destacat, el retorn a l’Hospici. No són els únics canvis respecte als programes d’anteriors edicions.

Aquest concert de Borinots tres quartans, que introdueix la música electrònica amb el so de la cornamusa, tindrà lloc el divendres a la Sala El Torín. En el mateix dia, les activitats s’iniciaran amb les tocades d’inici, i el posterior ball de la cabreta amb els ministrers de l’Escola de música d’Olot. Dissabte es viurà la cercavila pels carrers de la ciutat, i el concert a l’Hospici dels gascons Còla Cantalosa i els escocesos Breabach, i el diumenge hi haurà una matinal de la banda aragonesa de las gaitas del boto, i un concert a la tarda de Stukat del Bolet, al Parc Nou. L’exposició sobre oboès es podrà veure a l’Hospici del 30 de juny al 6 de juliol.