Girona escalfa motors pel tercer Fòrum Impulsa, que vol assentar les bases per crear una nova generació d’emprenedors

forum_impulsa_2011

forum_impulsa_2011Girona ja escalfa motors per al tercer Fòrum Impulsa, l’aparador internacional de l’emprenedoria que aplegarà més de 1.800 persones i portarà a l’Auditori ponents de prestigi internacional. Després de les edicions del 2010 i 2011, l’objectiu d’aquest any és clar: assentar les bases per allunyar el derrotisme i convèncer els joves que perdin la por a arriscar-se per tirar endavant els seus ideals i projectes. “Aspirem a crear una nova generació Impulsa”, concreta el president del comitè organitzador, Josep Lagares. Entre les novetats, aquest any s’ha creat un espai de networking per compartir iniciatives i experiències, i permetre que l’esperit Impulsa s’estengui més enllà de la celebració del fòrum.

Aquest divendres, Girona tornarà a convertir-se en el punt de trobada internacional de l’emprenedoria. La ciutat ja escalfa motors per al tercer Fòrum Impulsa, organitzat per la Fundació Príncep de Girona. A dos dies perquè se celebri aquesta cita anual, el comitè organitzador ressalta que les previsions no poden ser més bones.

En total, fins a 1.800 persones (entre públic, mitjans de comunicació i participants a tallers) ompliran l’Auditori de Girona per seguir les conferències que hi oferiran divuit ponents de prestigi internacional. Entre aquests, destaquen l’astronauta Michael López-Alegria; l’autora del fenomen literari ‘Geronimo Stilton’, Elisabetta Dami, i el científic Pedro Alonso, que investiga una vacuna contra la malària.

L’objectiu de la jornada és clar: fomentar la iniciativa, la creativitat i la solidaritat dels més joves. Per això, la meitat dels assistents d’aquest tercer Fòrum Impulsa tindran menys de 35 anys. 

El president del comitè organitzador ressalta que, després de les edicions del 2010 i del 2011, la voluntat ara és “estendre l’esperit Impulsa a les noves generacions i fer-los perdre la por a emprendre allunyant el derrotisme i l’angoixa dels moments actuals”. 

La generació Impulsa

De fet, Josep Lagares explica que ara ja s’obre una nova etapa, que ha de permetre assentar les bases per crear tota una generació d’emprenedors, que bateja com ‘la generació Impulsa’. “Aspirem a què, d’aquí a deu o quinze anys vista, haguem convertit milers de joves en creadors de progrés i de riquesa”, afirma el president del comitè. “I per fer-ho, és fonamental que els hi puguem transmetre l’esperit de creure en les nostres possibilitats”, hi afegeix. 

Per a la celebració del Fòrum, la Fundació Príncep de Girona -artífex de l’esdeveniment- manté el mateix format que l’edició anterior. És a dir, concebre la jornada i agrupar les ponències al voltant de quatre grans àmbits, que resumeixen els conceptes clau a l’hora d’innovar: Il·lusionar, Educar, Emprendre i Transformar. 

Aquest any, però, al llarg de cada bloc s’hi incorporarà de manera transversal el concepte de col·laboració, com a eix central d’aquesta tercera edició. “Es tracta de col·laborar enlloc de confrontar, i posar en contacte aquell talent emergent amb l’establert per fer avançar la societat i, en definitiva, el món”, ressalta Lagares. 

Proactius i no reactius

Entre les novetats d’aquest any, el Fòrum Impulsa incorpora un espai de networking amb un doble objectiu: per una banda, posar en contacte les diferents iniciatives emprenedores i, per l’altra, permetre que l’esperit Impulsa s’estengui més enllà d’aquest 29 de juny. 

“En comptes de primar la reactivitat, hem primat la proactivitat; és a dir, creem un espai que permet posar en relació iniciatives i emprenedors júniors, i fa possible que mantinguin aquest contacte durant temps, amb l’objectiu que els joves facin realitat els seus projectes”, indica el president del comitè organitzador del Fòrum Impulsa. 

Reunió de la Fundació i Premis Impulsa

En espera que arribi divendres, el Fòrum Impulsa ja ha engegat la maquinària. I és que durant aquest mes de juny ja s’han portat a terme diversos tallers, i demà mateix els Prínceps d’Astúries presidiran la reunió del Patronat de la Fundació, com a acte previ a la cita de l’Auditori de Girona. 

A més, abans de cloure el Fòrum, al qual hi assistirà el president de la Generalitat, Artur Mas, també es lliuraran els tercers Premis Impulsa. Els guardons, que distingeixen l’esperit emprenedor dels joves d’entre 16 i 35 anys, han rebut aquest 2012 un total de 124 candidatures (un 25% més que l’any anterior). 

Els guardons es divideixen en cinc categories, que són la Social; Ciència i acadèmia; Arts i lletres, i Empresa i entitat. Aquesta edició, els premis s’atorgaran al fundador de l’associació d’oci per a malalts mentals Saräu, Edgar Vinyals; a la investigadora de la relació entre l’obesitat i malalties com la diabetis o el càncer, Guadalupe Sabio; al jove de 20 anys Javier Agüera, responsable de la primera empresa europea en crear un terminal amb la darrera versió d’Android; a la violinista Leticia Moreno i a la Fundació Privada Marianao, que treballa per a la integració de joves amb risc d’exclusió social.

El tercer Fòrum Impulsa es retransmetrà per streaming i es podrà seguir en directe a més de 1.200 universitats de tot el món. Precisament, això s’emmarca dins la voluntat de fer caminar el Fòrum com a referent internacional. Aquest any, com ha concretat Josep Lagares, per primer cop entre el públic també hi haurà estudiants de la universitat americana de Georgetown.

 

Deixa un comentari