La Garrotxa preveu registrar màximes de 36 graus

calor

calorL’onada de calor procedent de l’Àfrica ha propiciat un ràpid augment de les temperatures que durarà fins diumenge a tot Catalunya. Les temperatures poden arribar als 40 graus en indrets de l’interior. A la Garrotxa, les màximes voltaran els 35 i 36 graus. Les altes temperatures i la poca pluja que ha caigut porten el risc d’incendis al territori. La calor també ha vingut acompanyada d’una alta radiació. Es recomana molta precaució per prendre el sol a les hores punta, de les 12 del migdia i fins les 4 de la tarda.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per l’onada de calor. S’ha de tenir especial atenció als boscos. La falta de pluja propicia un major risc d’incendis en aquestes zones. Salut Pública també ha activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut. Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya Cecat de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i de la població en general. El calor ve acompanyada aquests dies per un alt grau de radiació. S’ha de tenir molta cura, doncs, a l’hora de prendre el sol. Tot i això, els experts no consideren que les temperatures d’aquests dies a la Garrotxa es trobin fora de l’habitual. Protecció Civil recomana especialment evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals i de major insolació, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran.

 

Deixa un comentari