La Garrotxa es mullarà per l’esclerosi múltiple

mullat

mullatLes piscines de la Garrotxa viuran aquest diumenge una de les diades solidàries amb més participació a Catalunya. Es tracta de la Campanya ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, on es recapta fons per destinar-ho a la investigació d’aquesta malaltia que afecta al sistema nerviós. Uns 40 voluntaris coordinaran la campanya a 14 piscines de la comarca.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

L’Esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central, que afecta al cervell i la mèdul·la espinal. Les fibres nervioses estan protegides per una substància composta per proteïnes i greixos anomenada mielina, que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Quan la mielina és destruïda, l’habilitat dels nervis per conduir els senyals al cervell s’interromp, i apareixen els símptomes de la malaltia. La Fundació per l’Esclerosi múltiple organitza, des del 1993, la campanya Mulla’t, que s’ha convertit en una de les més participades de Catalunya, i que té lloc aquest diumenge 8 de juliol. Una campanya destinada a aconseguir fons per ajudar als malalts d’Esclerosi múltiple i per investigar cap a una curació. A la Garrotxa, i segons la Fundació, hi ha molta gent disposada a col·laborar amb la campanya. En total unes 14 piscines de la Garrotxa acolliran aquest diumenge el Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, una campanya on hi participen més de 600 piscines catalanes. L’any passat es van recollir a tot Espanya uns 559 mil euros per a ajudar als malalts afectats.