Garrotxins olímpics

London-Olympic-Games-20121

London-Olympic-Games-20121Falten 18 dies pels Jocs Olímpics de Londres 2012, l’esdeveniment esportiu més important del món. Seran del 27 de juliol al 12 d’agost, i just després començaran els jocs Paralímpics, per a atletes amb discapacitats. Es calcula que hi participaran gairebé onze mil esportistes d’arreu del món, i quatre d’ells són garrotxins. Es tracta dels waterpolistes olímpics Blai Mallarach i Jennifer Pareja, i els paralímpics Xavi Porras en atletisme i Albert Gelis en natació.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

Ells són els quatre esportistes garrotxins que disputaran els Jocs Olímpics i Paralímpics de Londres 2012. L’esdeveniment esportiu més important del món, on hi participen gairebé onze mil persones de forma activa. Els quatre garrotxins tenen experiència en els Jocs, ja que van participar als de Pequin, ara fa quatre anys. Els seus mèrits per estar seleccionats estan reconeguts en el palmarès de cadascun. Mallarach, waterpolista que juga a la lliga adriàtica, té entre els seus trofeus més preuats la plata que va aconseguir al Mundial de Roma el 2009. El mateix color de medalla que va obtenir la waterpolista Jennifer Pareja a l’Europeu de Màlaga el 2008, o la copa d’Europa assolida l’any passat amb el seu club, el Club Natació Sabadell. Un èxit que li va valdre ser escollida com a garrotxina de l’Any en la seva darrera edició. Pel que fa als esportistes paralímpics, l’atleta Xavi Porras espera repetir la medalla de Bronze en Triple Salt que va aconseguir als jocs de Pequin, al 2008, així com intentar guanyar una medalla en salt de longitud. I el nedador Albert Gelis espera fer un bon paper en les competicions de la seva especialitat, els estils d’esquena i papallona. Precisament, en l’últim campionat d’europa disputat a Berlín l’any passat va aconseguir la medalla de bronze en els 100 metres.