L’Aplec de la Sardana compleix 50 anys

aplec_sardana_2012

aplec_sardana_2012Sardanistes d’arreu de Catalunya van assistir ahir diumenge a l’Aplec de la Sardana d’Olot. Un aplec que commemorava una de les efemèrides més importants de la seva trajectòria, el 50è aniversari.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

Abans de l’arribada de l’Agrupació Sardanista Olot, a la ciutat ja feia anys que diverses entitats organitzaven activitats sardanistes, com el centre Catòlic o la Societat Indústria i Comerç. Per tal d’unificar els esdeveniments relacionats, es va crear l’Agrupació, el 1963, i amb ella, el seu primer acte: l’Aplec de la Sardana d’Olot. Un aplec que enguany ha complert la seva cinquantena edició. En aquesta edició número 50 de l’Aplec de la Sardana es van tocar unes 29 sardanes. Un programa dens que va fer les delícies al nombrós públic que es va acostar fins al parc nou d’Olot. Segons l’organització, tot i no tenir dades d’assistència, es creu que en aquest aplec hi ha hagut més gent que en darreres ocasions. El 50è Aplec de la Sardana va acabar a dos quarts de deu del vespre, amb la ja tradicional ballada sota la llum de les espelmes de la sardana Adéu Vila d’Olot.