Besalú acull el rodatge de la pel·lícula ‘1212, l’any de la croada’

peli

peliA principis del segle XIII el Rei de Castella, Alfons VIII, va decidir demanar ajuda a Roma i la resta de regnes cristians per preparar la batalla de Las Navas de Tolosa i guanyar terreny als regnes musulmans a la península ibèrica. Aquest és un fet històric però és també la trama que envolta el rodatge de la pel·lícula ‘1212, l’any de la croada’. El projecte el porten a terme diferents persones de les comarques gironines i té participació garrotxina. El guió és de l’escriptor olotí Josep Torrent. Per rodar les diferents escenes, també s’han buscat entorns de la Garrotxa. Olot Televisió va assistir divendres a l’últim dia de rodatge, que es va fer a Besalú.

Fes clic aquí per veure la notícia l’OTV a la carta.

Besalú ha estat l’indret escollit per l’equip de la pel·lícula ‘1212, l’any de la croada’, per a l’últim dia de rodatge. Concretament, l’última escena que quedava per enregistrar l’han rodat a una de les cases més emblemàtiques de la vila comtal. Els diferents espais de la casa de Can Llaudes de Besalú han estat escollits per recrear moltes de les escenes d’una història que té com a escenari principal l’Empordà. Allà, els nobles catalans van preparar la participació a la batalla de Navas de Tolosa, que va significar un triomf per als regnes cristians de la Penúinsula Ibèrica.

La participació garrotxina no es troba només als escenaris d’aquesta pel·lícula, sinó també al guió i al repartiment. La feina no s’acaba aquí. Després del rodatge de la pel·lícula, ara és el torn de la postproducció. Això encara portarà uns mesos a l’equip del film, que treballa amb il·lusió per portar a les pantalles la història èpica de l’any de la croada.

Deixa un comentari