L’Aeroport de Girona-Costa Brava rep un 10,4% més de passatgers durant el juny respecte l’any passat

ryanair_avio

ryanair_avioACN.- L’Aeroport de Girona-Costa Brava va registrar el passat mes de juny un creixement del 10,4% en el nombre d’usuaris respecte al mateix període del 2011. En concret, 329.057 passatgers van utilitzar les instal·lacions de Vilobí d’Onyar (Selva) i el 90% va fer-ho en vols internacionals. L’aeroport ha registrat un augment de passatgers tant al maig com al juny -gràcies a la recuperació de vols de Ryanair a partir d’aquesta temporada d’estiu- després de 20 mesos de caigudes consecutives. En l’apartat d’operacions, durant el darrer mes de juny es van realitzar 3.013 enlairaments i aterratges, xifra que suposa un 12,6% més que durant el juny de 2011.

L’aeroport de Girona començar a remuntar el vol pel què fa al nombre de passatgers. Després de 20 mesos consecutius de caigudes -a causa dels estires i arronses de la companyia de baix cost Ryanair amb la Generalitat per acordar un nou conveni- l’aeroport ha recuperat passatgers. La tendència es va començar a invertir el passat mes de maig, quan l’aeroport va créixer en un 8,6% pel què fa als usuaris. Aquesta tendència es consolida al juny, amb un 10,4% més d’usuaris que el mateix període del 2011. 

Dintre del creixement general, l’increment principal es dóna entre els usuaris de rutes nacionals, que es multipliquen gairebé per tres després que s’hagi reprès la connexió amb l’aeroport de Barajas, a Madrid, un dels que històricament havia registrat millors ocupacions. No obstant això, són els vols internacionals els que s’enduen la major part dels passatgers. El 90% dels usuaris que van passar per les instal·lacions de Vilobí d’Onyar durant el mes de juny ocupaven una plaça en una vol internacional. En xifres absolutes, del 329.057 passatgers totals, 297.055 volaven en connexions internacionals, el que suposa un increment del 3,1% respecte el juny de l’any anterior. 

En l’apartat d’operacions, durant el darrer mes es van realitzar 3.013 enlairaments i aterratges, xifra que suposa un 12,6% més que durant el juny de 2011.

Durant els sis primers mesos de 2012, l’aeroport gironí ha registrat 1.224.942 usuaris, el que suposa una reducció del 20,3% de passatgers respecte el primer semestre del 2011. També hi ha una caiguda en les operacions si es pren com a referències les dades del primer semestre. Durant el 2011 n’hi va haver un 11,9% més que durant els primers sis mesos d’aquest any.

 

x