SI demana que la Garrinada sigui un volcà públic

SI

SISolidaritat Catalana per la Independència ha demanat que la Garrinada deixi d’estar en mans privades i passi a ser gestionat de forma pública, a causa de la seva degradació. El partit independentista també denuncia el mal estat de la zona olotina del Bosc de Tosca, i demana més inversió pels parcs naturals.

Hi ha preocupació a Solidaritat Catalana per la Independència per la falta d’inversió i les retallades que s’estan produint als Parcs Naturals de Catalunya. Així ho va denunciar el diputat de Solidaritat al Parlament Toni Strubell, que afirma que aquesta dinàmica només pot ser negativa pel país perquè empobrir les zones naturals protegides comportarà una pèrdua d’interès turístic sobre els Parcs.

Pel que fa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el partit s’ha expressat amb preocupació sobre dues àrees concretes. Una d’elles és la situació del volcà Garrinada, especial en la zona pels seus tres cràters. El polític i periodista Santiago Vilanova, integrat a Solidaritat dins el partit Verds-Alternativa Verda, demana actuacions immediates perquè el volcà sigui públic. Una altra de les zones degradades que denuncia Solidaritat és la part olotina de l’àrea de Bosc de Tosca.

A l’espera que s’atenguin les seves demandes, el partit ja ha començat accions per aconseguir els seus objectius. A més, Solidaritat demana a l’Ajuntament d’Olot que faci públiques les previsions referents al museu Nacional del Paisatge i el Parc dels Volcans, dues promeses electorals sense concretar, a banda de reclamar més inversió pels parcs naturals de Catalunya.

Deixa un comentari