L’atur a la Garrotxa va baixar el 2011 i es manté al 8%

atur2

atur2El 2011, l’atur a la Garrotxa va baixar lleugerament respecte de l’any anterior i es manté al voltant del 8%. Són conclusions que Comissions Obreres ha fet públiques en les últimes hores a partir de les dades de l’Observatori de Treball. Girona és la demarcació catalana amb una major taxa d’atur. La manca de treball fa que els catalans s’estiguin plantejant marxar a d’altres països per trobar feina, i Catalunya ja s’ha convertit en el principal territori de l’Estat emissor d’emigració. Els ciutadans garrotxins troben lògiques les xifres tot i que les veuen amb preocupació.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La Garrotxa va acabar el 2011 amb un atur inferior al 9%, i és un 1,7% menys que al 2010. La comarca manté l’atur tot i que Girona, amb el 24%, és la demarcació catalana amb una taxa d’atur més alta, i ha augmentat un 4,2% respecte del 2010. La manca de feina fa que els catalans s’estiguin plantejant marxar a d’altres països per trobar feina. Catalunya s’ha convertit en el principal territori de l’Estat emissor d’emigració. El primer semestre del 2012, gairebé 88 mil persones van marxar de Catalunya per trobar feina a l’estranger. La majoria han estat nous catalans o residents estrangers que van arribar al país els darrers anys i, amb les condicions actuals, han decidit marxar. Tot i així, són més de 8 mil les persones nascudes a Catalunya els que han decidit marxar aquest primer semestre per qüestions de feina. El nombre de ciutadans de l’Estat que aquest primer semestre han marxat per qüestions de feina s’ha duplicat respecte del mateix període de l’any anterior.

Deixa un comentari