El foc amenaça l’Alta Garrotxa

incendi_emporda

incendi_empordaEl foc de l’Alt Empordà té dos fronts, un que avança cap a la banda de Roses i que s’espera que es pugui controlar amb l’entrada de la marinada aquesta matinada i, l’altre, és un altre que amenaça l’Alta Garrotxa. Els bombers treballen precisament en controlat aquest flanc oest amb 70 dotacions terrestres catalanes i franceses. Fins ara el foc ha afectat 13.000 hectàrees i si les flames aconsegueixen entrar a la Garrotxa poden abarcar una zona de 25.000 hectàrees més. Els efectius dels Bombers estan posant tots els esforços a la zona de Boadella per intentar que el foc no pugui creuar. El vent ha arribat a bufar a més de 90 quilòmetres per hora i no es preveu que afluixi fins dilluns al matí. Amb aquestes condicions els Bombers qualifiquen la situació de “crítica”. El conseller d’Interior, Felip Puig, ha explicat que la velocitat del foc és de 6 km/h i les flames arriben als cinc metres d’alçada. La Generalitat ha demanat ajuda al Ministeri d’Agricultura i a l’exèrcit per combatre el foc amb més mitjans aeris.