L’Estat endurirà les penes contra les imprudències al bosc que acabin amb catàstrofes o vides humanes

incendi_emporda_alberto_fernandez_diaz

incendi_emporda_alberto_fernandez_diazEl ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que el govern espanyol està treballant en una reforma de Codi Penal per endurir les penes contra les imprudències al bosc que, com en el cas de l’incendi de l’Alt Empordà, provoquen catàstrofes o la pèrdua de vides humanes. “No podem continuar en una situació penal d’aquest tipus”, ha etzibat el ministre. Fernández Díaz també ha explicat que el govern de l’Estat és a punt d’aprovar un decret llei, en coordinació amb la Generalitat, per fer l’avaluació conjunta dels danys de l’incendi i poder tramitar les ajudes als afectats. “Hi estem treballant”, ha insistit el ministre de l’Interior, que aquest dilluns ha visitat la zona afectada pel foc.