Un jutjat de Figueres obre diligències pels incendis de Portbou i la Jonquera

incendi_emporda_josep_maria_pelegri

incendi_emporda_josep_maria_pelegriEl jutjat número 6 de Figueres ha obert diligències pels dos incendis de Portbou i de la Jonquera, a l’Alt Empordà. D’aquesta manera inicia dues investigacions, una per a l’incendi de Portbou on, a més de la investigació del foc, també s’inclou la de la mort del pare i la filla que es van llançar per un barranc per escapar de les flames. L’altra investigació és en relació a l’incendi de la Jonquera. De la mateixa manera, a més del foc s’inclou en les diligències la mort d’un home que va intentar apagar les flames. En les investigacions no s’inclou el defalliment de l’ancià de 75 anys que va patir un infart en veure’s encerclat per les flames a Llers, en considerar-se mort natural.

El jutjat de Figueres investigarà els incendis de l’Alt Empordà i tres de les quatre morts produïdes pels focs. En les investigacions per l’incendi de Portbou s’inclouran també les de la mort del pare i la filla que van ser víctimes de les flames que van començar diumenge a la tarda al marge de la N-260, a aquesta localitat altempordanesa. Es trobaven atrapats en el col·lapse de trànsit que va fer que unes 150 persones baixessin per un barranc per salvar-se. Les víctimes van caure pel penya-segat i només es van poder rescatar amb vida la mare i dos fills més -una nena i un nen-, a qui van evacuar a l’hospital.

Pel que fa a les diligències del foc de la Jonquera, inclouran també la investigació de la mort d’un home de nacionalitat francesa i 64 anys que va patir cremades en intentar apagar les flames a Agullana. L’individu va ingressar diumenge en estat molt crític a l’Hospital Vall d’Hebron però els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida.

En considerar-se mort natural, però, les diligències no inclouran el defalliment per infart d’un home a Llers. Va patir-lo en veure’s envoltat per les flames del foc que es va declarar al costat de la N-II.

Amb les diligències obertes al jutjat de Figueres, si s’identifiquessin els responsables dels incendis se’ls podria acusar d’homicidi imprudent, tot i que el conseller d’Interior, Felip Puig, ja ha reconegut que serà complicat trobar els culpables dels focs de la Jonquera i Portbou. No obstant això, Puig ha assegurat que faran “totes les investigacions possibles” per localitzar-los.