El foc s’esfuma i l’Alta Garrotxa ja no perilla

incendi_emporda_cremat

incendi_emporda_crematL’incendi del nord de l’Alt Empordà ha entrat des d’aquest dimarts al vespre en fase de control i l’Alta Garrotxa ja no perilla, així ho ha assegurat a Olot Televisió el director d’Interior a Girona, Albert Ballesta. El vent bufa més fort avui però l’estat de l’incendi ha permès reduir a la meitat els efectius que treballen contra l’incendi i que és previst que continuïn fins divendres, quan es preveu la seva extinció. Govern, Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà comencen ara una ruta al territori per avaluar els danys.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Entrevista a Albert Ballesta, director d’Interior a Girona

Els serveis d’emergència han reduït a la meitat els efectius destinats a combatre el gran incendi de l’Alt Empordà, que va començar diumenge al migdia a la Jonquera. El foc continua en fase de control i els bombers encara concentren esforços a la zona de Terrades i Boadella, el que els ha complicat més la tasca. A partir d’avui comencen les avaluacions de danys. Allà es concentren encara les descàrregues d’aigua dels mitjans aeris. Hi a 50 camions dels Bombers i cinc mitjans aeris. També continuen a la zona vuit camions dels bombers francesos, i dues unitats UME. A banda, els equips de les Associacions de Defensa Forestal també segueixen al perímetre del foc. Per tal de no impedir les tasques, des de la Generalitat es demana a la gent que no vagi a la zona a veure l’estat de l’incendi. El subministrament d’electricitat ha millorat i hi ha 18 grups electrògens per donar energia als municipis afectats. A La Vajol, Cantallops, Boadella i Biure hi ha problemes amb telèfon fix que es preveu que es resolguin en les properes hores. Un cop superada la por, apareix la ràbia. Govern, consell comarcal i Diputació de Girona faran rutes pels pobles i es reuniran amb alcaldes per veure l’abast real de les flames. Divendres està prevista una reunió entre els alcaldes i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.