La Garrotxa, un polvorí

boscos_bruts

boscos_brutsSi avui es produís un incendi forestal, els boscos de la Garrotxa estan en una situació molt perillosa. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, ha explicat a Olot Televisió que només el 40% de la superfície forestal del Parc està sota plans de gestió. De la seva banda, el president del Consorci de l’Alta Garrotxa, Santi Reixach, diu que el pla d’incendis d’aquest Espai d’Interès Natural del nord de la comarca està enllestit, però que, de moment, no hi ha pressupost per executar-lo. Olot Televisió ha portat a l’opinió pública el debat sobre la gestió forestal a la Garrotxa arran de l’incendi de l’Alt Empordà. Responsables polítics i experts asseguren que la superfície forestal de la comarca està massa bruta a l’hora d’afrontar un incendi, però que no hi ha recursos suficients per tractar aquesta qüestió d’una manera profunda.

Fes clic aquí per veure les conclusions del debat

Fes clic aquí per veure el debat a l’OTV a la carta

Responsables polítics i experts coincideixen a dir que si l’incendi del nord de l’Alt Empordà hagués arribat a la Garrotxa, les conseqüències haguessin estat devastadores. Els boscos de la comarca no estan preparats per afrontar aquesta mena de perill. A la Garrotxa, la gestió de la superfície forestal quant a la prevenció d’incendis no s’està fent de forma general i profunda. Malgrat això, des dels diferents sectors es reconeix que no s’hi estan abocant els recursos necessaris per afrontar aquesta qüestió. Al debat, promogut per Olot Televisió, responsables polítics i experts van apuntar algunes solucions al problema.

Des de diferents sectors s’està fent pressió arran dels incendis de l’Alt Empordà. L’Agrupació d’Agents Forestals de Catalunya de Comissions Obreres ha demanat més inversió en prevenció d’incendis. El Govern no defuig la responsabilitat i estudia diferents possibilitats dins de les possibilitats que li poden permetre els recursos de què disposa en l’actualitat.

Deixa un comentari