L’Institut Cartogràfic xifra en 10.327 les hectàrees cremades per l’incendi de l’Empordà

incendi_emporda_mapa_espai_cremat

incendi_emporda_mapa_espai_crematL’Institut Cartogràfic de Catalunya ha xifra en 10.327 les hectàrees cremades per l’incendi de l’Alt Empordà després de captar les imatges aèries amb precisió, rectificar-les convenientment i realitzar-ne un anàlisi. Els resultats obtinguts han permès estimar l’àrea cremada amb més precisió que la resultant de mesurar el perímetre exterior de l’incendi, ja que s’han pogut discriminar les àrees no cremades dins d’aquest perímetre. En aquest sentit, s’han rebaixat les 13.088 hectàrees afectades per l’incendi fins a les 10.327 que realment s’han cremat.

Per poder obtenir les imatges, dijous passat es va dur a terme un vol amb càmera mètrica digital sobre l’àrea afectada, en el qual es varen enregistrar imatges color i infraroig color de 35 centímetres de resolució. A partir de les imatges s’ha generat una ortofoto d’un metre per píxel de resolució i s’han mosaicat sense dissimular les transicions entre fotogrames en dos productes diferents: un en RGB per obtenir un color realista i un altre en IRC (infraroig proper, vermell, verd) per facilitar la fotointerpretació de la zona cremada.

Un cop efectuades les correccions geomètriques i radiomètriques necessàries per poder obtenir una geoinformació de qualitat, s’ha procedit a aplicar-hi tècniques de classificació i fotointerpretació per tal de tenir-ne una estimació de la superfície afectada el més acurada possible.

Els resultats obtinguts han permès estimar l’àrea cremada amb més precisió que la resultant de mesurar el perímetre exterior de l’incendi, ja que s’han pogut discriminar les àrees no cremades dins d’aquest perímetre. S’ha estimat que la superfície total cremada és de 10.327 hectàrees.

 

Deixa un comentari