Els estudis empresarials, entre les preferències dels universitaris garrotxins

Foto: El Punt/Avui

Foto: El Punt/AvuiEL PUNT AVUI/OTV .- Segons les estadístiques de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, els estudis relacionats amb l’empresa han desbancat els de dret, química, enginyeria industrial i magisteri d’educació infantil, entre les preferències dels 1.509 estudiants garrotxins de les universitats públiques el curs passat.

Tot i que en la llista de preferències hi ha novetats com ara disseny (63 estudiants), medicina (36 estudiants), ciències de l’activitat física i l’esport (34 estudiants) i enginyeria informàtica (33 estudiants), les carreres que continuen congregant més alumnes són les relacionades amb el món empresarial. Per ordre, les més preferides són administració i direcció d’empreses, psicologia, disseny, educació social, mestre d’educació primària, arquitectura, medicina, ciències de l’activitat física i l’esport, ciències empresarials i enginyeria informàtica.

Per famílies, les enginyeries són les que agrupen més estudiants garrotxins (248), seguides de les de psicologia i educació, les empresarials i les de la salut. L’estudi s’ha fet entre les universitats que ofereixen estudis presencials –s’hi ha inclòs, per proximitat, la de Vic, tot i que és privada– i les de formació a distància com ara la UNED i la UOC. En el cas d’aquesta última, s’ha registrat una tendència alcista de 73 persones.