L’empresa Vergés de Tortellà s’estén a Anglaterra i Alemanya

Foto: El Punt Avui

Foto: El Punt AvuiL’empresa Vergés, dedicada a la fabricació de taules i cadires per a hosteleria i amb seu a Tortellà, ha engegat un pla estratègic per augmentar les vendes a l’estranger. Tot i que ja té presència a França, ara es vol estrendre a altres països europeus com Alemanya i Anglaterra i al nord d’Àfrica. Amb més de 40 anys d’experiència, l’empresa ha ampliat aquest 2012 la seva activitat, fabricant mobiliari per a habitacions d’hotel.

Vergés disposa d’una planta de 8.000 metres quadrats a la zona industrial de Tortellà. Creada l’any 1970, l’empresa s’ha especialitzat a fabricar cadires i tota mena de mobiliari. La part de producció es divideix en tres seccions diferenciades: fusteria (on es munten les estructures), pintura i entapissats. Anualment, d’aquestes instal·lacions en solen sortir de 45.000 a 50.000 unitats que porten el segell de Vergés.

La majoria de les vendes de Vergés es fan a Catalunya, un 40%. El 60% restant es divideix a parts iguals entre l’Estat espanyol i el francès. En els últims sis anys, Vergés ha portat a terme projectes a tota la part del sud de França, tot i que també n’ha fet a Lió, a París i a Normandia.

La nova estratègia de Vergés apostarà per l’exportació, tenint en compte que les vendes a Catalunya i l’Estat espanyol han baixat un 25% a causa de la crisi. El pla s’ha fet per d’aquí dos anys i acabarà a principis del 2014. Per una banda, intentarà consolidar la presència de l’empresa a l’Estat francès i estendre’s per Europa. Per l’altra, intentar obrir mercat al nord d’Àfrica, Marroc i Algèria.