Mor l’exalcalde de la Vall de Bianya, Moisès Dorca

moises_dorca

moises_dorcaDiumenge passat, va morir Moisès Dorca i Pujolràs, que havia estat alcalde de la Vall de Bianya entre els anys 1991 i 2003. L’exalcalde moria als 64 anys en no poder superar una malaltia crònica que patia des de feia mesos. Dorca serà enterrat avui l’església parroquial de Sant Martí de Capsec.

 

Durant els seus 12 anys al capdavant del consistori, Moisès Dorca va treballar molt activament per la millora dels recursos i la imatge del municipi, on era molt estimat. Va impulsar projectes per afavorir la xarxa elèctrica i de subministrament d’aigua, per proveïr d’aigua potable als diversos sectors de la plana bianyenca, a partir de la deu d’aigua localitzada al túnel del Capsacosta i que va suposar, posteriorment, la creació de l’empresa que gestiona el servei. Un dels seus objectius fou promocionar el valor turístic del poble, i alhora salvaguardar el patrimoni local. Entre moltes altres accions, Dorca va fer possible l’edició de la col·lecció de llibres d’història local que va escriure Mn. Joan Pagès.