Màximes rècord i calor forta fins dissabte

casal_estiu

casal_estiuL’onada de calor va disparar ahir els termòmetres a la Garrotxa, on van registrar-se temperatures rècord. Segons el portal meteorològic Meteoclimàtic, a Olot es va arribar als 42,3º de màxima, i a la Vall d’en Bas als 38,2 ºC, el valor màxim des de l’any 2000.

Avui les temperatures poden baixar un o dos graus, però la calorada s’allargarà fins al cap de setmana.

La llengua d’aire càlid del Sàhara, que ens ha portat un dels estius més calorosos des de 2003, amb màximes rècord a la comarca, ens afectarà encara fins dissabte, tot i que es preveu que les temperatures baixin un o dos graus durant el dia d’avui. Les nits tropicals, que aquests dies han registrat mínimes per sobre dels 25º, aniran afluixant, però continuarà la sensació de calor forta.