‘DAD.EXE’, una reflexió sobre el país, a l’Ésdansa

DAD_EXE_1

DAD_EXE_1Aquest vespre el festival de les Preses acull la presentació a Ésdansa de DAD.EXE (Dret a Decidir, Executable), un muntatge agosarat tant pel vessant estètic i com pel tema sobre el qual reflexiona, la identitat dels Països Catalans.

Elaborat per coreògrafs del prestigi de Cesc Gelabert, Joan Serra, Montse Colomé i David Martínez, i interpretat per l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i la Cobla Catalana dels SonsEssencials, DAD.EXE -estrenat aquest estiu al festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu deGuíxols- tracta de la identitat dels Països Catalans, la Independència i la complexa relació amb l’Estat Espanyol, a partir de textos d’autors rellevants com Salvador Espriu, Pere Quart, Joan Maragall o Miquel Martí i Pol. De la seva banda, la música i la coreografia es basen en formats clàssics propis dels PaïsosCatalans, com ara el contrapàs, el ball pla, la jota i la rumba, però es recreen amb llenguatges contemporanis, a base d’incorporar-li moviments innovadors i el jazz, així com una certa dosi d’improvisació. La direcció musical la signa Marcel Casellas. A part dels ballarins i els músics, en el muntatge hi intervenen també el cantant Carles Belda i l’actor Francesc Orella. 

L’Ésdansa de divendres es tancarà amb una nova sessió de la Nit Ésdansa amb les actuacions de Shilpagya, de l’Índia, i Aquí ha Baile, de Portugal.

Deixa un comentari