Intercepten una furgoneta carregada amb 980 quilos d’haixix que s’hauria venut a la demarcació de Girona

haixix

haixixLa policia espanyola ha interceptat a la sortida del peatge de Roses-Figueres de l’AP-7 una furgoneta amb 980 quilos d’haixix que estaven distribuïts en farcells flotants. Cada paquet portava adherits dos globus plens d’aire per evitar l’enfonsament al mar en el seu transport des del Marroc fins a Fuengirola (Màlaga), punt a través del qual van entrar a l’estat espanyol. El destí final de la droga era la demarcació de Girona i França. Quan el vehicle va ser interceptat dissabte passat, la policia va detenir també dos homes de nacionalitat marroquina, conductors de la furgoneta i un turisme que actuava de llançadora.

Gràcies a la col·laboració policial internacional, es va tenir coneixement de l’existència d’una organització de narcotraficants, integrada en la seva major part per ciutadans del Nord de l’Àfrica, que estava distribuint haixix a la demarcació de Girona. Aquest grup comptava amb una àmplia i complexa infraestructura que incloïa des de l’elaboració i provisió de l’estupefaent al Marroc fins a la distribució final al consumidor. Transportaven la droga per mar des del nord de l’Àfrica fins a les costes del litoral andalús i posteriorment la portaven per carretera fins a la província de Girona o a França per a la seva distribució. Els farcells que contenien l’haixix havien estat confeccionats amb una nova tècnica. A cada un d’ells li havien adherit dos globus plens d’aire i havien precintat posteriorment tot el conjunt, amb la finalitat d’evitar que s’enfonsessin al mar durant el seu transport o en les maniobres de traspàs entre embarcacions. 

L’operació, que continua oberta, ha estat portada a terme per agents del grup quart de la secció d’estupefaents (UDYCO) de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona. Els detinguts, a qui se’ls imputa un delicte contra la salut pública, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent, que va decretar l’ingrés a presó de tots dos.