El Dipsalut instal·la desfribril·ladors a vuit municipis garrotxins

desfribiladors

desfribiladorsAquest mes d’agost el Dipsalut ha instal·lat 47 desfribril·ladors fixos a 25 municipis gironins més, entre els quals hi ha els municipis garrotxins de Santa Pau, Mieres, les Preses, Riudaura, la Vall de Bianya, Castellfollit de la Roca, Montagut i Oix i Sant Jaume de Llierca. Els aparells s’han ubicat en emplaçaments clau, per ser molt concorreguts o perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc. S’instal·len sempre per tal de ser accessibles a tothom les 24 hores i estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdies (SEM).

A Bianya es troba al Centre Cívic; a Catellfollit n’hi ha dos, un a la piscina municipal i l’altre a l’Ajuntament. A Montagut i Oix és al carrer de la Font, a Sant Jaume a la plaça del Casal, al centre cívic. Santa Pau en té tres: davant l’Ajuntament, al Centre Cívic de Can Blanc i al poliesportiu. Mieres al carrer de Can Queló (al consultori mèdi i la biblioteca). a les Preses n’hi ha dos: al carrer Murrià i a la zona esportiva i Riudarua el té ubicat a la plaça dels Tiradors. Els desfibril·ladors són automàtics, molt senzills d’utilitzar, de manera que els pot fer servir qualsevol persona, sense necessitat de formació prèvia. No obstant, l’Organisme programa accions per ensenyar a utilitzar-los i donar-los a conèixer entre el veïnat de cada municipi a mesura que s’instal·len els aparells.

Deixa un comentari