Arrenca ‘La Xarxa’, que uneix les emissores locals de Catalunya

La_Xarxa

la_xarxaAquest dilluns ha començat a rodar La Xarxa, el que fins ara era COMRàdio. La voluntat d’aprofundir en el servei a les emissores de ràdio locals es visualitza en una nova marca i imatge corporativa, i es concreta en la programació que es posa en marxa i en la qual les produccions locals representen gairebé el 40% de la programació. La dimensió radiofònica s’acabarà convertint en multimèdia, quan es completi el procés de fusió dels mitjans de la Diputació de Barcelona. Aquesta aposta està inspirada amb el model de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. Per proximitat, Ràdio la Vall de les Preses és una de les emissores que participarà del projecte.

Aquesta és la foto de família de l’equip radiofònic de La Xarxa, el nou projecte de la plataforma multimèdia que impulsa la Diputació de Barcelona. Seguint la línia d’aquest estiu, les produccions locals representaran quasi el 40% dels continguts de la graella en una nova manera de treballar inspirada en el model de cooperació i treball en equip de la Xarxa de Televisions Locals, que funciona amb èxit des de fa 13 anys. Els primers en escalfar motors han estat els periodistes Mònica Hernández i Roger Rofín, encarregats del matinal que, de 6 h a 10 h, resseguirà la primera línia de l’actualitat. Els ha pres el relleu Pico.cat, un programa que combina la divulgació amb l’entreteniment a través d’un ampli ventall de seccions. Altres cares conegudes de la graella són el cantant Lluís Gavaldà, el músic Miqui Puig i l’escriptor Jordi Llavina, que conduiran espais produïts per ràdios municipals.

Una altra novetat important se situa a la franja de tarda, en què, entre les 16 h i les 19 h es faran tres edicions del magazín ‘La tarda’, específiques per a Barcelona, Girona i la resta del país. Una de les apostes destacades en el terreny informatiu l’encapçala el programa L’observatori. A partir de les 8 del vespre, seran quatre hores dedicades al repàs i l’anàlisi de l’actualitat. La Xarxa arrenca amb una dimensió radiofònica que es transformarà progressivament en multimèdia, un cop culmini el procés de fusió obert amb els mitjans de la Diputació de Barcelona. Un primer fruit daquestes sinergies es visualitzarà en el doble format (radiofònic i televisiu) dalguns programes de la graella.

 

Deixa un comentari