La Garrotxa es promociona turísticament a Alemanya

carril_bici

carril_biciLa Garrotxa, juntament amb el Ripollès i l’Alt Empordà, va donar a conèixer la xarxa de senders Itinerànnia a Tournatur, la fira especialitzada en senderisme que es va celebrar aquest cap de setmana a Dusseldorf, Alemanya. En els últims 4 anys, s’ha gairebé doblat la presència de productes de senderisme d’aquestes tres comarques en els catàlegs dels operadors europeus. Tursime Garrotxa ha volgut aprofitar aquest interès i donar-se a conèixer a més operadors a través de la fira internacional.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El passat cap de setmana, Turisme Garrotxa, a través del seu soci Associació Catalana de Senderisme, va participar d’una de les fires de referència del senderisme a Europa: Tournatur. Per primera vegada, la Garrotxa ha pres part d’aquest certamen que es dirigeix a professionals especialitats en aquest producte, però també al públic en general. Durant 3 dies a Dusseldorf, s’han donat a conèixer conèixer els 2.500 quilòmetres de senders que la Garrotxa, juntament amb el Ripollès i l’Alt Empordà, ofereix als aficionats d’un dels sectors que ha experimentat un increment més important aquests últims anys. Segons dades extretes d’un estudi que ha analitzat la presència de l’oferta senderista de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà als catàlegs d’operadors europeus, aquesta ha augmentat de forma considerable els últims 4 anys. En concret, segons l’informe, s’ha passat dels 36 productes ofertats per aquestes tres comarques durant els anys 2008-09 als 63 aquest 2012. En el cas de la Garrotxa, 24 operadors (11 del Regne Unit, 5 de Bèlgica, 4 d’Alemanya i 4 d’Holanda) inclouen en els seus catàlegs productes de senderisme que transcorren per la comarca i ofereixen allotjaments i activitats en aquest territori.

Per continuar potenciant Itinerànnia, a inicis de 2012 s’ha posat en marxa una nova pàgina web amb informació detallada d’aquesta xarxa de senders (www.itinerannia.net). També s’ha creat un sistema de routing que permet traçar una ruta entre dos punts del recorregut i ens informa de la longitud del camí, el temps que haurem d’invertir per fer

l’itinerari, i la seva dificultat. D’altra banda, també s’estan dissenyant propostes d’itineraris -d’entre dues i quatre hores de durada- per a públic més ampli, no tan especialitzat, que vol conèixer la xarxa. Itinerànnia és la xarxa de senders que uneix el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. El projecte va començar l’any 2004 amb l’inventari de camins i des del 2008 ofereix 2.500 quilòmetres marcats de senders en una iniciativa pionera que recupera camins històrics i multiplica exponencialment les possibilitats de gaudi i descoberta del senderista.