La colla ‘Ja ho farem’ guanya el quart concurs de paelles de l’AOAPIX

fdt_paella

fdt_paellaMés de 1.000 persones, repartides en 34 colles, van participar al quart concurs de paelles de l’AOAPIX. És un dels actes més nous de les festes del Tura però un dels que té més adeptes. De fet, les inscripcions es van tancar amb poques hores i diversos participants es van quedar fora. Les colles: ‘Ja ho farem’, ‘Les pubilles’, ‘Lumecalenalaiguera’, ‘Pirates supremes’ i ‘La confraria del cava de l’Orfeó’ són els guanyadors d’enguany.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La colla paellera ‘Ja ho farem’ es va endur el primer premi del concurs de paelles. Ni més  ni menys que un porc net i a punt per menjar. Ells han fet el millor arròs d’aquest any. En segon lloc es van classificar ‘Les Pubilles’, que ja van aconseguir el podi l’any passat i que segueixen alimentant el palmarès. En tercer lloc, una de les colles clàssiques del concurs de paelles i que ja van guanyar en la primera edició: la colla paellera lumecalenalaiguera. L’AOAPIX també premia el parament. La colla que millor ha decorat la taula són ‘Pirates supremes’. Finalment el premi al cuiner més ben guarnit se l’ha endut la ‘Confraria del cava de l’Orfeó Popular Olotí’.

Més d’un miler de persones es van reunir al voltant de la taula per menjar paella d’arròs. I com que a la mateixa hora es celebrava la baixada de torxes, la colla independentista ‘Pessigolla’ va passejar l’estelada pel ‘menjador’ a cel obert. La nota curiosa del concurs la van posar la colla ‘Porqueig’, uns clàssics a la paellada. Aquest any van decidir engalanar la taula amb motius nadalencs… per si la crisi no permet arribar-hi.

Cada any, el concurs de paelles organitzat per la penya AOAPIX omple el passeig de la Muralla de participants, i cada any, algunes colles es queden fora del concurs per no inscriure’s a temps. Però l’espai és limitat i l’èxit d’aquets acte de les Festes del Tura és incontestable. El fi de festa va anar a càrrec dels ‘Stukats del bolet’ i ‘The bazagas’.