Les Preses no pot obrir l’escola per un retard en l’obra

escola_les-preses

escola_les-presesLes escoles de la Garrotxa han tornat a obrir les seves portes. Avui més de 8.100 alumnes han començat les classes, una vuitantena més d’alumnes que ara fa un any. En canvi, pel que fa als professors, se’n comptabilitzen 12 menys a tota la comarca. El curs escolar ha començat sense complicacions, menys a Les Preses, on un retard en l’entrega de l’obra del nou centre educatiu ha impedit que avui comencessin les classes. Els nens del poble hauran d’esperar fins demà a la que serà la seva nova aula tot el curs. Mentrestant la majoria d’ells segueixen als barracons instal·lats al costat del Centre Cultural.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La opinió d’Ita Asparó, directora pedagògica de l’Escola Pia

Calculen que a la Garrotxa hi ha 8137 alumnes, uns estudiants que han reprès la seva rutina: avui les escoles de la Garrotxa han tornat a obrir les portes. Ho fan amb 80 alumnes més que el curs passat; una xifra que contrasta amb el nombre de professors que es perden, uns dotze entre secundària i primària. La ratio de l’escola infantil i primària és de 23 alumnes per classe, mentre que en la secundària, aquesta proporció puja fins als 30 alumnes per aula. No totes les escoles han començat amb normalitat. A Les Preses, no s’ha pogut iniciar el curs escolar perquè les obres del nou centre s’han retardat i no estan enllestides. La data d’entrega de les obres de les Preses està prevista per a mitjans d’octubre. Una escola que sí que ha començat avui és la de Verntallat, a la Vall d’en Bas. Les retallades en educació també s’han notat en aquest centre educatiu. En concret, en les ajudes que es donaven per utilitzar el transport escolar.