Les Preses torna a tenir escola, 35 anys després

escola_la_bobila

escola_la_bobilaLa única escola de la Garrotxa que no va poder obrir les portes, la de les Preses, ho ha pogut fer avui. Els 144 alumnes ja ocupen les respectives aules i les classes han pogut començar amb normalitat. Avui hem conegut el motiu pel qual s’ha produït aquest endarreriment, i no és altre que els problemes de liquiditat que pateix la Generalitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’alcalde de les Preses explica les nombroses dificultats econòmiques que s’han trobat amb la construcció de l’escola de la bòbila. Fins al punt que durant mesos s’havia posat en dubte que el centre pogués obrir les portes aquest curs. Després d’un estiu que s’ha viscut amb tensió per poder avançar les obres, des d’avui, finalment, les Preses torna a tenir escola, 35 anys després. El centre, d’una sola línia, acull a 144 alumnes repartits entre P-3 i 6è de primària i hi treballen 12 mestres. A les aules es respira normalitat tot i que una part del centre encara està en obres. L’equip directiu i els mestres celebren que el poble disposi d’un equipament que s’ha lluitat i reclamat al llarg dels últims anys. La nova escola de la bòbila ha permès descongestionar el Verntallat de la Vall d’en Bas i donar proximitat a les famílies presenques. I és que dels 144 alumnes, només 10 són de fora del municipi.