Alerta per la previsió de pluges intenses a partir del migdia

olot_boira

olot_boira

Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per la previsió de pluges intenses aquest dimarts sobretot al nord-est del país, però també poden ser presents al centre i nord-oest. Les pluges es produiran a partir del migdia quan hi poden haver xàfecs i tempestes que podrien superar els 20 litres en només mitja hora. Localment aquestes tempestes poden anar acompanyades de calamarsa. De cara al vespre i a la nit, els xàfecs es desplaçaran i quedaran més restringits a la zona del litoral. Les pluges es podrien estendre fins al dimecres que ve. La Direcció General de protecció Civil ja ha comunicat als municipis afectats la situació de risc per tal que prenguin mesures preventives com netejar embornals i desguassos per un bon drenatge, i vigilar rieres, rius i passos inundables.

 

x