La Marboleny segueix fent la ruta del Comte Arnau

comte_arnau

comte_arnauL’últim municipi on s’ha pogut veure el Comte Arnau de la Marboleny va ser a Campdevànol, al Ripollès, dissabte passat, coincidint amb la seva festa major. Un any després de la seva estrena, Comte Arnau continua girant per tot el país divulgant les maldats i la redempció d’aquesta figura llegendària de la Catalunya medieval. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El Comte Arnau és una proposta de dansa d’arrel tradicional de l’Esbart Marboleny, en forma de ballet argumental, que es basa en els tres poemes que va escriure Joan Maragall sobre la figura del comte llegendari. Fins a quaranta balladors formen part d’aquest espectacle. El mite explica que el comte Arnau és un senyor feudal condemnat per haver incomplert el pagament de les soldades, els sous. Un fet agreujat, segons sembla, pels pecats comesos al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, fent d’Adelaisa, l’abadessa principal, una dona deshonrada i sense esperança per trobar refugi pel fill que porta del comte dins el cos. En la seva condemna, el comte fa una redempció cap a la seva salvació. Una salvació a on hi pot arribar cadascú, si hom viu la seva pròpia vida; o sigui, si descanta la seva cançó, com deia el mateix Maragall.

x