Llistat de medicaments per esquivar l’euro per recepta

medicaments

medicamentsA banda dels medicaments que han quedat exclosos de les subvencions, ja saben que a Catalunya hem de pagar un euro per recepta en la majoria de fàrmacs. Doncs el Fórum Català d’Atenció Primària ha publicat una llista de medicaments que en queden exemptes, en dispensar-se amb envasos més petits. El mètode s’ha difós entre els metges de capçalera catalans. La fórmula consisteix en receptar caixes amb poques píndoles o dosis petites de fàrmacs per aconseguir que cap de les receptes superi l’euro amb seixanta-set cèntims, la xifra a partir de la qual s’aplica l’euro per recepta. Aquesta iniciativa obliga el malalt a acudir més vegades a la farmàcia, però aquest paga menys pels fàrmacs. En atenció primària es fan servir un centenar dels medicaments considerats essencials per l’OMS. D’aquests, només disset tenen presentacions amb un cost inferior a 1,67 euros. El llistat inclou fàrmacs tan habituals com antitèrmics, antibiòtics o protectors gàstrics.

 

Deixa un comentari