Olot recorda la invasió napoleònica del 1812

montsacopa_frances

montsacopa_francesEntre el 1812 i el 1814, Olot va quedar integrada de forma oficial a França. Per commemorar aquesta fita històrica, la ciutat recorda aquests dies la Guerra del Francès, que és com s’anomena la presència de l’exèrcit napoleònic a les comarques catalanes. Aquest cap de setmana comencen les jornades culturals per conèixer una mica més aquest període.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Veure la opinió de Jesús Gutiérrez, president del PEHOC

El significat històric de la ocupació francesa de Catalunya va més enllà de la simple invasió militar. La influència procedent de la revolució francesa va comportar canvis en la societat garrotxins. Ara Olot commemora aquests fets, dos-cents anys després, amb unes jornades culturals sobre la guerra del francès. Demà tenen lloc les prmeres sessions, tancades a alumnes de Batxillerat dels instituts d’Olot.