Una exposició recull el període de la Guerra del Francès a la Garrotxa

expo_frances

expo_francesA banda de les jornades culturals i la recreació històrica dels fets d’Olot, aquests dies es pot visitar a la Sala Oberta d’Olot l’Exposició ‘La Guerra del Francès a Olot i comarca, 1809-1814’. La mostra pretén acostar als seus visitants al període en el que les forces napoleòniques van ocupar la Garrotxa.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Veure la opinió de Jesús Gutiérrez, president del PEHOC

Fa 200 anys, Olot estava controlada per França. Aquesta ocupació va durar dos anys, un període en el que la societat garrotxina va fer un profund procés de transformació política i econòmica. Per acostar aquests fets a la gent de la comarca, la sala oberta d’Olot acull fins el 4 de novembre l’Exposició ‘La Guerra del Francès a Olot i comarca (1809/1814). Arran de la invasió napoleònica, la societat catalana i garrotxina van iniciar un camí de la modernitat marcat per la resistència a l’ocupació.