Neix el gegant romà de Bianya

gegant_tavi

gegant_taviEls artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall han començat a treballar en un nou element de la faràndula garrotxina. Es tracta del nou gegant de la Vall de Bianya, inspirat en un soldat romà. Les mides i el pes d’aquesta figura encara no estan definits, però pensen que arribarà als tres metres i mig d’alçada.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El nom de Bianya prové de la via romana que travessava la vall, la Via Annia, una ramificació de la Via Augusta que passava pel Capsacosta. L’època romana queda molt enrere, però el municipi vol recordar les seves arrels, i per aquest motiu el gegant de la Vall de Bianya serà un soldat romà. Els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall són els encarregats de fer aquesta nova figura de la faràndula garrotxina. Els dos artistes es van posar a treballar al seu taller d’Olot fa pocs dies, i esperen tenir enllestit el nou gegant en dos o tres mesos. El procés de fabricació no és molt complicat. S’espera que els bianyencs puguin veure el seu gegant pels carrers i places del poble a partir de la celebració de la propera Fira del Farro.