Teatre de l’Orfeó de manera simultània

orfeo

orfeoEl teatre amateur de l’Orfeó Popular Olotí ha experimentat un notable creixement aquesta tardor. Aquest proper cap de setmana, Aquest cap de setmana coincidiran a la Garrotxa fins a quatre funcions de l’Orfeó, que s’oferiran de forma simultània en diversos teatres de la comarca, gràcies a l’esforç d’una trentena de membres de l’entitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La sembra dóna els seus fruits i el treball començat fa uns anys per Maria Pilar Serra ha eclosionat en el present en forma de teatre de qualitat i per a tots els gustos. Mai l’Orfeó Popular Olotí no havia tingut tantes funcions en cartell a la vegada. Als actors que sempre havien cregut en el projecte se’ls han sumat darrerament aquells a qui el projecte els ha fascinat i del qual volen formar-ne part. Alhora, s’han multiplicat els directors a qui la qualitat dels actors els ha animat a encapçalar produccions i adaptacions que ja compten amb un públic garantit. Els olotins ja sabien que la tardor és moment de teatre a l’Orfeó, però el nombre de funcions de producció pròpia programades per als propers mesos supera amb escreix la dels altres anys. Aquest cap de setmana coincidiran a la Garrotxa fins a quatre funcions de l’Orfeó, que s’oferiran de forma simultània en diversos teatres de la comarca, gràcies a l’esforç d’una trentena de membres de l’associació, que participen com a actors, directors, tècnics o ajudants de vestuari.

Tot comença divendres a les nou de la nit, quan l’entitat portarà fins al Teatre Principal d’Olot el Mètode Grönholm. El passat novembre, aquesta comèdia va omplir fins a sis vegades el pati de butaques de l’Orfeó, un nombre de públic sense precedents a l’entitat. La raó de l’èxit es troba en l’extraordinari guió del dramaturg català Jordi Galzeran, però no només. Cal destacar l’excel·lent treball del director Xevi Rossell i l’ajudant de direcció Joan Carré, així com el grup d’actors, que porten molt de temps treballant junts i que s’entenen a la perfecció. Tant per al director com per als actors, l’actuació de divendres al Teatre Principal d’Olot serà l’inici d’un cap de setmana trepidant. Dissabte, al Teatre de la Gorga de Palamós, a dos quarts de nou del vespre, oferiran una funció benèfica del Mètode Grönholm. Tota la recaptació anirà destinada a la campanya SOSRichi, per ajudar en Richi, un nen de Palamós que lluita per superar la seva malaltia. Després de Palamós, l’equip d’Orfeó Teatre es desplaçarà diumenge fins al Centre Cultural de les Preses, per participar activament a la celebració de la II Mostra d’Arts Escèniques Eva Compta. El Mètode Grönholm farà passar una bona estona al públic de les Preses a partir de les vuit del vespre. Tres hores abans, a les cinc de la tarda, en el mateix escenari, les actrius de l’Orfeó obriran la jornada teatral de la Mostra Eva Compta amb l’obra ‘Homes! x Dones’, dirigida per Joan Martí. Aquesta comèdia mostra en to d’humor les relacions de parella i la guerra de sexes, i és l’últim èxit còmic d’Orfeó Teatre. Però les funcions de teatre de l’entitat no acaben aquí. Enmig de les representacions d’Homes! x Dones i el Mètode Grönholm a les Preses, a les sis de la tarda el teló de l’Orfeó s’aixecarà per a l’estrena de l’última obra de la Petita Companyia de l’entitat, ‘L’últim tren de Vila-Xica’. La comèdia està dirigida a un públic familiar i està representada pels nens i nenes de l’Orfeó. La història ens parla d’un poble que pertany a la Conselleria de Pobles deixats de la mà de Déu, i dóna compte dels problemes d’un municipi on els serveis no arriben o són escassos. Aquesta obra teatral es representarà fins a quatre vegades més al teatre de l’Orfeó, els dies 6, 7 13 i 14 d’octubre, sempre a les sis de la tarda. Precisament, dissabte 13 d’octubre, tornen a coincidir dues funcions de l’Orfeó en teatres de la comarca. A les 10 de la nit, a les flamants noves instal·lacions del centre Cal Tronc de Besalú, Orfeó Teatre oferirà l’última representació del Mètode Grönholm, per al públic de la vila comtal i dels municipis veïns.

x