La bombolla immobiliària i el dret a l’habitatge, primera conferència de l’Idesga

ada_colau_idesga

ada_colau_idesgaLa bombolla immobiliària i el dret a l’habitatge són els conceptes que han donat el tret de sortida al cicle de conferències que organitza l’Idesga, l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa. Dissabte al Casal Marià, Ada Colau i Adrià Alemany van parlar, amb dades i vivències, de la situació de l’accés a l’habitatge al país així com del nombre creixent de desnonaments i d’abusos promoguts per les entitats bancàries durant la última dècada.

Davant d’aquesta situació, Colau va proposar la dació en pagament. És a dir, que l’entrega de l’habitatge sigui suficient per saldar el deute hipotecari, i va anirmar als participants a signar i donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular que es presentarà al Congrés dels diputats el proper mes de novembre i a mobilitzar-se per evitar els desnonaments. El cicle continuarà el proper 26 d’octubre a les 19.30 al Casal Marià per parlar sobre la crisi energètica, l’escassetat del petroli i de les fonts energètiques alternatives. El convidat és el catedràtic d’estratigrafia i recursos energètics de la Universitat de Barcelona, Mariano Marzo.