A punt la tercera edició de ‘Liberisliber’ la fira de les editorials independents de Besalú

Liberisliber2012

Liberisliber2012El ‘Liberisliber’, la fira de caràcter anual d’editorials independents de Besalú ja és a punt perquè es pugui celebrar aquest cap de setmana la seva tercera edició. L’objectiu és donar a conèixer al gran públic la tasca d’aquest tipus d’editorials a favor de bibliodiversitat de qualitat. Enguany, la fira bat el rècord de participació, i comptarà amb trenta-tres editorials. L’organització de la Fira ha estat notícia les darreres hores per rebutjar que el Conseller de Cultura Ferran Mascarell inauguri la Fira, com a protesta per la política del seu departament.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

 

Liberisliber és el nom de la fira d’editorials independents més important de les que es fan a Espanya. La tercera edició d’aquesta fira tindrà lloc aquest cap de setmana, el 6 i 7 d’octubre, a Besalú. L’edició d’aquest any confirma la fira com l’aparador principal de l’edició independent, en tant que vindran a Besalú més d’una trentena d’editorials. La principal novetat és l’augment del caràcter lúdic, amb activitats com tallers, un parc de jocs tradicionals, un espectacle teatral i una curiosa gimcana QR a través del mòbil. També naixerà Liver de Vinis, l’aposta per maridar lletres i la cultura del vi. La polèmica també ha acompanyat la fira en les últimes hores. El director de Liberisliber, Miquel Àngel Codes, ha escrit al conseller de Cultura Ferran Mascarell per demanar-li que no vingui a inaugurar la Fira, quan el conseller ja havia confirmat l’assistència. Els organitzadors duen endavant aquesta acció per les polítiques de subvencions del govern, després que només s’hagin destinat 2.300 euros per a la fira, quan es destina el triple a una sola actuació de la Setmana del llibre en català. Per a més informació es pot consultar el web www.liberisliber.com