Fernando Trueba i Aida Folch tornen per complir i per devoció

trueba_folch_olot

trueba_folch_olotEls multicines Olot van engalanar-se ahir a la tarda per a la reestrena de la pel·lícula El Artista i la Modelo, rodada en gran part a Batet de la Serra. La reestrena va comptar amb la presència del director i la protagonista del film, Fernando Trueba i Aida Folch, que ahir van complir la promesa que havien fet als veïns de Batet i van convidar-los a veure el resultat del rodatge. Van fer falta dues sales dels cinemes per encabir els centenars de veïns que d’una manera o d’altra van viure de prop el rodatge de la pel·lícula. L’artista que va dirigir el film i l’actriu que va donar vida a la model protagonista, van dedicar paraules d’agraïment a tots aquests espectadors.

Fes clic aquí per veure el vídeo a l’OTV a la carta

Aquestes reflexions de Fernando Trueba s’escoltaven ahir als Cines Olot abans de la projecció de El Artista y la Modelo. L’amor del director per la Garrotxa va fer que convertís aquest territori, una obra d’art natural, en el marc de la seva última pel·lícula, un film que parla precisament de la més gran obra, la creació del món, mostrat a través dels petits plaers de la vida. Aquestes petites coses es mostren des d’un ambient idíl·lic, que el director va trobar a Batet de la Serra. Ahir Trueba i l’actriu protagonista del film, Aida Folch, tornaven a Olot per convidar als habitants de Batet de la Serra a veure el resultat d’un mes de rodatge al seu poble. A la reestrena no va faltar ningú. Dues sales dels cinemes van omplir-se amb les persones que van viure de prop el rodatge de la pel·lícula, d’una manera casual o directa.

Els veïns de la Garrotxa estaven ahir expectants per veure si els canvis en la seva vida quotidiana han valgut la pena. Trueba i Folch han tornat a Olot després que el cineasta hagi estat reconegut amb el premi al millor director del Festival de Sant Sebastià i que la seva pel·lícula hagi estat a punt de ser seleccionada per representar Espanya als Oscar. Batet de la Serra serà contemplada igualment als Estats Units, ja que El Artista y la Modelo es veurà a les sales nord-americanes. Durant la presentació de la pel·lícula a Olot, l’alcalde va tenir paraules d’agraïment per a Trueba i el seu equip per fer una obra d’art a la Garrotxa, terra d’artistes. Trueba marxa enamorat de la Garrotxa i s’ha convertit en un dels millors ambaixador, parlant meravelles de la comarca allà on va. Ahir en va donar bona mostra quan es referia al paisatge i la gastronomia de la zona.