Els ocupants de can Ganiveter defensen la seva situació

can_ganiveter

can_ganiveterEl els propers dies el jutjat podria desallotjar les sis famílies que des de fa un any ocupen la casa de can Ganiveter d’Olot, propietat d’una entitat bancària. Alguns dels seus ocupants han defensat la seva situació a Olot Televisió. Denuncien que “a la ciutat hi ha més de 1.200 pisos buits mentre hi ha gent que no té on viure”. Asseguren que estan millorant l’edifici ocupat i demanen a la jutgessa que prengui consciència d’una situació que cada cop va a més.

Fes clic aquí per veure el vídeo a l’OTV a la carta

Des de fa un any, sis famílies ocupen can Ganiveter, una casa del carrer dels Sastres d’Olot propietat d’una entitat bancària. El col·lectiu dels Indignats va ocupar-la el novembre de l’any passat i va allotjar-hi famílies desnonades, que a part de viure-hi, estan rehabilitant l’edifici. Aquestes persones podrien ser desallotjades en els propers dies per ordre judicial. Per mostrar el seu suport a aquestes famílies, dissabte desenes de persones van concentrar-se a la plaça de les Monges d’Olot, particulars però també representants del col·lectiu d’Indignats, la CUP i el sindicat CNT. Enmig de tallers i actuacions lúdico-culturals, les persones concentrades van demanar signatures per a un manifest en què demanaven que es fes una interpretació del Codi Penal i de la Constitució Espanyola d’acord amb el context de crisi econòmica i d’accés a l’habitatge actual. En el document s’afirma que a Olot hi ha més de 1.200 habitatges buits. El col·lectiu d’Indignats vinculat a l’ocupació d’aquest edifici no descarta reallotjar algun altre edifici buit del barri vell en el futur, segons han indicat.

Deixa un comentari