Reobren els aparadors en desús del centre d’Olot

aparadors

aparadorsEls aparadors tancats del centre d’Olot tornen a aixecar les seves persianes. L’Ajuntament d’Olot i l’Associació de Comerciants han arribat a un acord que permetrà obrir de nou aquests espais, com a mostradors de l’activitat d’altres negocis allunyats del centre. Amb aquesta decisió es vol evitar la imatge d’aparadors tancats al nucli antic.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Olot promou la decoració i l’obertura d’aparadors en desús per millorar l’aspecte dels carrers i atraure més persones al centre comercial. Aquesta és una decisió presa per l’Ajuntament, després d’escoltar les peticions de l’Associació de Comerciants, que defensava la idea que els aparadors tancats no afavorien la seva activitat, perquè hi havia una discontinuïtat comercial als carrers, i els espais tancats feia que els possibles clients tinguessin la impressió de passejar per un centre històric deixat. Amb aquesta obertura d’aparadors, es permetrà que els comerciants associats a l’ACO que es troben allunyats del centre puguin mostrar els seus productes al mig de la ciutat. De moment, ja hi ha quatre aparadors ocupats per negocis. En aquest acord, els botiguers es faran càrrec de les despeses de llum dels aparadors, i l’ajuntament els condiciona amb nous mostradors. Aquestes condicions han fet que hi hagi molts comerciants que s’interessin en aquesta proposta, i ja hi ha llista d’espera per ocupar nous espais. Els que es troben en aquesta llista hauran d’esperar sis mesos per poder optar a algun dels aparadors que es posaran en funcionament. L’Ajuntament d’Olot té detectats uns quaranta locals al centre que poden entrar en aquesta rehabilitació d’aparadors. Pel que fa a aquells punts on l’adequació és molt costosa, el consistori opta per instal·lar-hi imatges centrades amb els valors de la ciutat, com la faràndula o la gastronomia.