El Consell Comarcal proposa el traçat de la nova Via Verda

Besal_vies

Besal_viesEls alcaldes dels municipis garrotxins connectats per l’A-26 veuen com a necessari el projecte de les Vies Verdes que ha d’enllaçar des del pla de l’Estany fins a Olot tancant el cercle que ara va d’Olot a Sant Feliu de Guíxols. El camí podria enllaçar fins a vuit municipis de la Garrotxa. De moment, no hi ha finançament per executar una actuació com aquesta, però la planificació, ja acabada, ha arribat al Consell d’alcaldes del Consell Comarcal. S’espera que amb la col·laboració de les diferents administracions, la nova via verda sigui una realitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La Planificació de la Via Verda que ha d’enllaçar el Pla de l’Estany amb Olot a través dels municipis garrotxins que es troben connectats per l’A-26 ja està acabada i sobre la taula. El que no té, de moment, és el més important, el finançament per dur-la a terme. La via podria enllaçar fins a vuit municipis garrotxins i revelar-se com un important atractiu turístic. Els alcaldes implicats creuen que és una via necessària.

El consorci de les Vies Verdes s’ha posat en contacte amb la direcció general de l’Estat espanyol responsable d’aquesta matèria, una direcció que, però, ha vist reduït el seu pressupost. El consorci no troba finançament per executar una actuació com aquesta, però la planificació, ja acabada, ha arribat al Consell d’alcaldes del Consell Comarcal. Els alcaldes esperen que amb la col·laboració de les diferents administracions es pugui arribar a realitzar l’actuació. 

El projecte de Vies Verdes que sí està avançat i que ja compta amb finançament és el que ha d’enllaçar Sant Joan de les Abadesses amb la Vall de Bianya. Al maig del 2013 es podria fer pública la informació referida a aquest projecte.

Deixa un comentari